Automobiles Forum banner
1 - 20 of 76 Posts

·
Registered
Joined
·
37 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I recently purchased a 85 Audi 200 that I can not find any info on. Car was a German model that was imported around 86. Have import papers also. It has a kg engine and I'm not sure if I can even find an repair manual. Car starts and runs but doesn't run great. It appears I'm missing at least half my vacuum/ breather hose setup. And my wastegate is missing a hose also. Where can I start so I can get this thing running like new. Then I can work on electrical problems. Is there any signs or sounds I should look for. Please help and thanks for any advice.

http://s1297.photobucket.com/albums/ag3 ... afddf5.mp4
 

·
Registered
Joined
·
1,440 Posts
It was included in the car sale.... Haha. We'll need some video or pictures from a device of this decade to help out. I'd start by getting all your vacuum leaks solved.
 

·
Registered
Joined
·
37 Posts
Discussion Starter · #4 ·
I'll get better pictures ASAP. My first goal is the vaccum hoses the problem is I don't know what goes where. Previous owner really fucked shit up. Anyone know of a diagram or can tell me how to start? There's an open hose connection on the valve cover also. Also wondering what the hose and bolt for is by the intake manifold. Should be able to see in pic
 

·
Registered
Joined
·
1,440 Posts
The one on the top of the valve cover should be a t-shaped breather hose. One goes to the crankcase, one goes to the VC, and the third wraps around back to the igloo for a recirculation of any unburnt gases and such.
 

·
Registered
Joined
·
1,440 Posts
Looks like the previous owner took it upon themselves to use non conventional tubing.... the parts I was talking about was the part with the red rubber hoses and such.
 

·
Registered
Joined
·
37 Posts
Discussion Starter · #8 ·
It seems there's quite a few things fucked up under there. Anyone know where I can get all the pieces needed? I only found the crankcase breather and the tee but can't find the pieces to go to the valve cover. Also it appears I don't have a wastgate solenoid. Where can I find that
 

·
Registered
Joined
·
37 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Also should I have any type if valve in the breather hose system? In the ghetto rigged setup it seems there was something there but I can't identify it. It was almost next to the t that goes to the valve cover.
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
1,440 Posts
No it's just hosing. The block off parts in the previous photos might have been some sort of recirculation system at some point? It's hard to say as the second picture is pretty blurry.
 

·
Registered
Joined
·
840 Posts
The plug on the left side of the intake manifold is fine if it's capped off effectively. It leads directly from the exhaust manifold and is a port used to get a co2 reading I think it is while setting idle base mixture etc. just let it be since you'll never need to use it.
 

·
Registered
Joined
·
840 Posts
Is your Watergate missing the upper or lower chamber hose? The upper chamber connects to the waste gate frequency valve that u said is missing and the lower hose connects to that general area of the intake manifold. We kind of need a better picture.
 
1 - 20 of 76 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top