motorgeek.com :: Socially inappropriate motoring information.
Search this topic:
motorgeek.com :: Board index :: The Tech Lounge :: General
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

200 hazard lights not working.. where's the relay?

Author Message
 Post subject: 200 hazard lights not working.. where's the relay?
PostPosted: Sat Dec 05, 2020 11:49 am 
Offline
I sprinkle rubber on my Cherios

Joined: Sat Jan 08, 2011 9:36 pm
Posts: 211
Location: Pennsylvania
Does it share the relay with the turn signals? hope not, as they work fine... took the switch apart and cleaned the contacts (which looked fine) but didnt help.. If there's a separate relay for them I cant find it.. Suggestions? thanks

_________________
87 QSW
88 Q sedan
91 20vt Avant
04 s60 R
16 Golf Sportwagen- sold
08 Passat wagon tsi 6spd- goner


Last edited by jlw on Sat Dec 05, 2020 8:12 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 200 hazard lights not working.. where's the relay?
PostPosted: Sat Dec 05, 2020 12:58 pm 
Offline
:blog:
User avatar

Joined: Fri Jul 30, 2004 1:38 pm
Posts: 12556
Location: CT
Behind the cluster.

_________________
Austin
90 90Q 20v 91 200 20v avant 03 S6 avant


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 200 hazard lights not working.. where's the relay?
PostPosted: Sat Dec 05, 2020 4:21 pm 
Offline
I sprinkle rubber on my Cherios

Joined: Sat Jan 08, 2011 9:36 pm
Posts: 211
Location: Pennsylvania
So it is separate from turn signal relay?

thanks Austin

_________________
87 QSW
88 Q sedan
91 20vt Avant
04 s60 R
16 Golf Sportwagen- sold
08 Passat wagon tsi 6spd- goner


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 200 hazard lights not working.. where's the relay?
PostPosted: Sat Dec 05, 2020 4:30 pm 
Offline
I sprinkle rubber on my Cherios

Joined: Sat Jan 08, 2011 9:36 pm
Posts: 211
Location: Pennsylvania
Nevermind, just found it on etka, looks like they share the same one. wonder wth the problem is then.. guess i'll try swapping it out with a spare for starters despite the turns working fine..

_________________
87 QSW
88 Q sedan
91 20vt Avant
04 s60 R
16 Golf Sportwagen- sold
08 Passat wagon tsi 6spd- goner


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 200 hazard lights not working.. where's the relay?
PostPosted: Sun Dec 06, 2020 3:51 pm 
Offline
I sprinkle rubber on my Cherios

Joined: Sat Jan 08, 2011 9:36 pm
Posts: 211
Location: Pennsylvania
So I swapped in two different spare used relays I had, and it made no difference.  I'm pretty stumped now as the switch innards are very simple and in prefect shape. Only other thing i can think of is possibly something in the turn stalk switch, because when the turn signals are on and I put on the hazard switch they turns go off and stop blinking, And Bentley shows the wiring diagram for them together as one despite them physically being a separate part of the stalk unit.  Im not not super proficient at wiring diagrams but if anyone has any thoughts let me know..   


Attachment:
20201206_145407.jpg
20201206_145407.jpg [ 72.02 KiB | Viewed 174 times ]


Sent from my SM-G960U using Tapatalk

_________________
87 QSW
88 Q sedan
91 20vt Avant
04 s60 R
16 Golf Sportwagen- sold
08 Passat wagon tsi 6spd- goner


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 200 hazard lights not working.. where's the relay?
PostPosted: Sun Dec 06, 2020 5:21 pm 
Offline
kickin' tires'n lightin fires

Joined: Sat Jan 14, 2006 12:50 am
Posts: 628
I had the same problem on a 90 20v and it was a fuse with a bad contact. I bent the fuse blades slightly in different directions an it magically worked. May be worth a try. They both have similar fuse boxes I believe.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 200 hazard lights not working.. where's the relay?
PostPosted: Sun Dec 06, 2020 6:20 pm 
Offline
Stuck in first
User avatar

Joined: Thu Jul 13, 2017 7:55 am
Posts: 26
I looked at the wiring diagrams. Here's my read

The flasher relay gets power in via terminal 1/49 which is fed from terminal 49 on the turn signal switch/emergency flasher switch.

With the emergency flasher off, power for this is from track 153, which is from Fuse 15 via a connection on the wiper/washer switch. This is ultimately off of the load-reduction relay.

With the emergency flasher on, power for terminal 49 is directly from Fuse 2, off battery power.

Since your turn signals work, that means that you are either not getting power at terminal 30a of the emergency flasher switch, or that internally the switch is not completing the circuit to each of the turn signals. My bet is on no power at 30a. If the fuse is intact then check continuity of the R/Bl wire.

_________________
-Jonas
90 CQ (3B, K26/K27 hybrid, VEMS)
07 S8 (Stock)


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 200 hazard lights not working.. where's the relay?
PostPosted: Sun Dec 06, 2020 7:23 pm 
Offline
I sprinkle rubber on my Cherios

Joined: Sat Jan 08, 2011 9:36 pm
Posts: 211
Location: Pennsylvania
Awesome, thanks for breaking that down for me Jonas. I did already check fuse 2 and it was fine, so I'll check to see if im getting power terminal 30a and if not check the continuity of the wire.. Will also double check the connections at the fuse blades, is worth a shot. Thanks a lot!

_________________
87 QSW
88 Q sedan
91 20vt Avant
04 s60 R
16 Golf Sportwagen- sold
08 Passat wagon tsi 6spd- goner


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 200 hazard lights not working.. where's the relay?
PostPosted: Mon Dec 07, 2020 4:14 pm 
Offline
I sprinkle rubber on my Cherios

Joined: Sat Jan 08, 2011 9:36 pm
Posts: 211
Location: Pennsylvania
So.. I had 12v at terminal 30a, so figured it must be a connection within the turn switch (which is the portion of the stalk switches you can't really disassemble from what I could see) so I was going to try and find a used one somewhere, but before I left the shop i figured for the heck of it Id try checking the connection at fuse 2 like 20v90q suggested. I cleaned the blades of the fuse and bent them slightly, and sure enough they started working again! I still can't wrap my head around the logic of that but it did work! After that I think im gonna replace or clean all the fuses and maybe use some contact cleaner in there. Thanks for the suggestions

_________________
87 QSW
88 Q sedan
91 20vt Avant
04 s60 R
16 Golf Sportwagen- sold
08 Passat wagon tsi 6spd- goner


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Search this topic:
motorgeek.com :: Board index :: The Tech Lounge :: General

Jump to:  



Information

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum
  |  It is currently Sun Jan 24, 2021 3:10 am
Share |